Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal

Werkbezoek steenfabrieksterrein Jufferswaard

Om ontwikkelingen rond steenfabrieksterreinen onder de aandacht te brengen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, vond er eind mei een werkbezoek aan de oude steenfabriek in de Jufferswaard plaats.

Het werkbezoek had de volgende doelen:

  1. Om ontwikkelingen rond steenfabrieksterreinen (zowel terreinen die hun oorspronkelijke functie als terreinen die inmiddels een culturele-, natuur of recreatiefunctie hebben) onder de aandacht te brengen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM)
  2. Eventuele knelpunten in de huidige Beleidslijn Grote Rivieren vanuit het gebruik (private partijen) en de ontwikkeling van deze terreinen te benoemen ten behoeve van de evaluatie van de beleidslijn. Zodat:
  3. Deze knelpunten meegenomen kunnen worden bij het uiteindelijke besluit over de toekomst van de beleidslijn.

Er waren vertegenwoordigers van onder andere Provincie Gelderland, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, GNMF en natuurlijk het ministerie aanwezig. Na het bezoek aan de Jufferswaard waren er inhoudelijke presentaties en een discussie.

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Een momentje...
awjbos 19-10-17 om 11:32

Waarom dekken jullie tussen Staartjeswaard en de Wardhuizenstraat buitendijks, de zeer vervuilde grond circa 4 meter diep af met grond?
Er zit zeer veel vliegas en asbest onder de grond, afval stookresten
van ketel elektrocentrale Nijmegen.
Toen wij daar in onze jeugd over de dijk langs fietsten naar school in Nijmegen, is dat deel geheel vol gespoten met vliegas??? 1961- 1965
ook ontstaat er nu een zeer sterke stroming en waterdruk langs de dijk, en er komt een ophoping van water tegen de dijk en de weg buitendijks ter hoogte van de Wardhuizenstraat .????

Web Redacteur 15-11-17 om 12:13

Beste awjbos, Het is bekend dat in het terrein van ENGIE vliegas ligt, voor de stort van dit vliegas zijn in het verleden vergunningen verleend. Met eigenaar ENGIE hebben we afspraken gemaakt over een extra afdekking van het terrein. Er komt bij het graven van alle waterpartijen in de Beuningse uiterwaarden namelijk veel grond vrij dat we hiervoor kunnen gebruiken. De afdeklaag van het vliegasterrein wordt daardoor dikker, zodat deze nog beter bestand is tegen de stroming van het water in geval van hoog water. Ook kunnen er dan weer beter bomen en struiken groeien buiten de stroombaan van de rivier. Wilt u meer weten? Dan bellen we u graag even op. Mailt u dan uw telefoonnummer naar waalweelde@gelderland.nl.