Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal

Werkzaamheden FluviaTiel officieel van start

Arja Dijkhout July 13, 2017 2002 keer bekeken 2 comments

In de forse regenbuien op woensdag 12 juli 2017 zijn de werkzaamheden aan FluviaTiel officieel van start gegaan. Wethouder Ben Brink, gedeputeerde Josan Meijers en heemraad Goos den Hartog verrichtten de starthandeling.

In een gezamenlijke toespraak belichtten de drie bestuurders de meerwaarde van een integrale gebiedsaanpak in een project als FluviaTiel. Door geld bij elkaar te leggen en werkzaamheden te combineren is simpelweg meer mogelijk. Naast een klimaatbestendige dijk, krijgt Tiel ook woningbouw, natuur en meer recreatiemogelijkheden.

FluviaTiel

In Tiel werken de drie overheden samen in het gebied tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de haven langs de Waal. In het project FluviaTiel wordt gewerkt aan het versterken van de Echteldsedijk door de realisatie van een klimaatdijk, worden maatregelen genomen om de overlast van kwelwater te verminderen, wordt nieuwe natuur aangelegd en de Kleine Willemspolder beter toegankelijk gemaakt voor wandelaars. Ook wordt het gebied achter de dijk opgehoogd om in een volgende fase woningen te kunnen bouwen.

2  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Amanda Verharen July 20, 2017

Graag zou ik willen weten, of een ook woningen worden gebouwd, die worden verhuurd.en of daar iets over voorinschrijving van is. Graag zou ik daar wat meer informatie van willen weten. Mvg Amanda Verharen.

Arja Dijkhout July 21, 2017

Hallo Amanda, kun je een mail sturen aan a.dijkhout@gelderland.nl? Dan zorg ik dat je de juiste informatie krijgt. Dank alvast!

Cookie settings