Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal

Feestelijke opening Beuningse uiterwaarden

Web Redacteur 23-07-2018 2812 keer bekeken 1 reacties

Op zaterdag 15 september 2018 nodigen we u uit voor de feestelijke opening van de Beuningse uiterwaarden, ter hoogte van de Scharsestraat. Lees hier meer over het programma!

Programma:
Om 9.30 uur starten we met een gratis ontbijt op het schiereiland. Daarna vindt om 11.00 uur de officiële openingshandeling door bestuurders plaats. Van 11.30 tot 16.00 uur kunt u deelnemen aan activiteiten met en door Beuningse verenigingen in de uiterwaarden: bushcraft, verhalen bij het kampvuur, dans, hutten bouwen, zingen en nog veel meer! Hier kunt u het hele programma downloaden plus het bijbehorende kaartje met de locaties. 

Kom met de fiets!
U kunt het beste op de fiets komen want parkeren in de buurt is niet mogelijk. Er rijdt ook een gratis buurtmobiel voor mensen die slecht ter been zijn. De buurtmobiel komt u thuis ophalen en brengt u naar de Beuningse uiterwaarden. U spreekt zelf af hoe laat de buurtmobiel u weer thuisbrengt. U kunt de buurtmobiel reserveren via www.buurt-mobiel.nl

Het project Beuningse Uiterwaarden: wat is er gerealiseerd?
De afgelopen jaren zijn de Beuningse uiterwaarden natuurvriendelijker ingericht en beter bereikbaar gemaakt voor recreanten. Bij hoogwater biedt de uiterwaarde meer ruimte aan het water uit de Waal. Er is een markante uitkijktoren gerealiseerd aan de oostzijde van het gebied, het schiereiland in het Weurtse Gat is ingericht als verblijfsplaats, de toegangsweg naar de veerstoep is aangepast en het Weurtsche Straatje is onderdeel van een wandelroute. Verder is er een hoogwatervluchtplaats voor dieren aangelegd die later in de herfst wordt ingeplant, er zijn poelen aangelegd voor de kamsalamander en ooibos kan zich weer ontwikkelen. Komt u ook kijken en meedoen op 15 september?

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Anke 17-05-20 om 11:54

Prachtig gebied, mooi ingericht. ,s morgens nog heerlijk stil om vanaf de uitkijktoren met een verrekijker te genieten ! Maar wat jammer van de ernstige vervuiling.die  onverlaten hebben de resten van een party, Nu is veel  "zwerfafval" inclusief zwarte ballonnen, een tent, en drinkgerei achtergelaten. Heel jammer dat er zo misbruik wordt gemaakt van idealisten die landschap en historie koesteren.

Cookie-instellingen