Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal

Deel meidoornhaag Beuningse uiterwaarden per abuis gerooid

Web Redacteur 07-11-2017 1823 keer bekeken 0 reacties

Vorige week is een gedeelte van de meidoornhaag langs de toegangsweg naar de Bunswaard gerooid.

Deze meidoornhaag is door medewerkers van Stichting Heg en Landschap anderhalf jaar geleden omgevormd van een hoge rij struiken tot een robuuste vlechtheg die dit jaar mooi is uitgelopen. We wisten al dat een gedeelte weg moest omdat er een duiker door de weg naar de Bunswaard moet worden aangelegd.  We hebben samen met de aannemer de werkgrens bepaald. De aannemer heeft echter per abuis een groter deel gekapt dan nodig is. We betreuren dat dit is gebeurd.

 

De aannemer heeft een gedeelte van de heg teruggeplaatst. Als de duiker is geplaatst dan bekijken we op welke manier we de heg nog meer kunnen herstellen. Daarbij zullen we gebruikmaken van de expertise van betrokkenen, zoals Stichting Heg en Landschap en Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen.

 

Als u nog vragen of opmerkingen heeft dan kunt u terecht bij Martin Mekking, technisch manager Provincie Gelderland, T. 026 – 359 9746.

 

 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...