Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal

Overdracht Gendtsche Polder druk bezocht

Arja Dijkhout 11-09-2017 1208 keer bekeken 5 reacties

Op zaterdag 9 september 2017 werd de Gendtsche Polder op feestelijke wijze teruggegeven aan de bewoners. Er waren wandelingen, toespraken, muziek, een hapje en drankje en de onthulling van Dijk van een Wijf. Een mooie afsluiting van een periode van werkzaamheden!

Een speciale werkgroep bestaande uit Gendtenaren organiseerde een feestelijke middag. Het begon met struinroutes door de polder. Daarna naar de tent waar muziek was van de Jeugdschutterij en de Gentekwekers. Er werd gedanst en gezwaaid met Vaandels. Daarna was het officiële gedeelte. De provincie kwam aan het woord alsook de wethouder en de aannemer. Allen zijn blij met de opnieuw ingerichte polder: met de wandelpaden, de ruimte voor nieuwe natuurontwikkeling en niet op de laatste plaats met de drukriolering. Ook werd de goede samenwerking met Staatbosbeheer, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Stichting Lingewaard Natuurlijk geroemd.

Daarna werd het boekje 'Doar zien d'r meer gemak as doodgeknepe' overhandigd aan de hoogwaardigheidsbekleders en gaven kinderen uit Gendt de wethouder een koker met geheimen die aan de polder moeten worden toevertrouwd. Tot slot kwamen de kunstenaressen van Dijk van een Wijf aan het woord en werd de plaquette onthuld die bij het kunstwerk komt te staan.

Hieronder een impressie van deze geslaagde middag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Rineke Verhoeven. 13-09-17 om 11:38

Het was een leuk feestje ja. Jammer dat het zo'n vieze nasmaak heeft gekregen door het nieuws over de plannen voor het westelijk deel van de Gendtse polder dat een dag later naar buiten kwam. Plannen van Rodruza en K3Delta om een gebied van 36 ha, grofweg 72 voetbalvelden te gaan ontgronden. Ons afschepen met een beeld en een fietspad en dan grof geld gaan verdienen aan de overgebleven natuur. Dat wordt straks een enorme plas ipv polder.

Erwin Labijt 13-09-17 om 15:52

Big is Beutiful. Americanitus?

Erwin Labijt 13-09-17 om 15:53

Hebben ze daar zoveel zand en grind voor nodig?

Arja Dijkhout 13-09-17 om 15:55

Beste Rineke, we zijn blij dat je het ook een leuk feestje vond! De plannen voor de ontgronding van Rodruza en K3 Delta staan echter los de herinrichting van de oeverwal.

Erwin Labijt 13-09-17 om 15:58

Seksistisch en stereotyperend. Gauw recyclen!