Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal
Een mooie, veilige Waal

Ondernemerschap, natuur en duurzaam bouwen onderwerp van verkiezingsdebat

ProfielfotoAnnemarie Bakker 10-03-2015

’Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland' is het motto waaronder de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) en de Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB)dit debat organiseren op donderdag 12 maart.

Onder leiding van journaliste Wouke van Scherrenburg debatteren Gelderse kandidaten voor Provinciale Staten over ondernemerschap, natuur, duurzaam bouwen en onderlinge combinaties. Het debat is openbaar toegankelijk.  
GNMF geeft stem aan natuur en milieu in Gelderland. KNB is de koepel voor fabrikanten van baksteen, keramische dakpannen en -tegels. De samenwerking in een verkiezingsdebat vindt elkaar in het gemeenschappelijk streven naar een duurzame ontwikkeling van de (Gelderse) samenleving.
Marcel Bruins (50Plus, nr. 1), Pieter Plug (CU, nr. 1) Michiel Scheffer (D66, nr. 1), Nelson Verheul (GL, nr. 1), Luuk van der Veer (PvdD, nr. 1), Evert Mulder (SGP nr. 3), Paul Kusters (SP, nr. 4), Jaap Jonk (CDA, nr. 6), Bastiaan Meerburg (VVD, nr. 8) en Gedeputeerde Josan Meijers (PvdA, nr. 38) gaan aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek over energiezuinig bouwen en (natuur)verantwoord winnen. Beide zijn thema’s waar de achterbannen van GNMF en KNB iets van vinden. Maar wat vinden de politici en hoe realistisch is dat?

Het debat is openbaar toegankelijk, maar aanmelding vooraf is vanwege de beschikbare ruimten noodzakelijk. Het vindt plaats op donderdag 12 maart 2015 in het Keramisch Huis in Velp (Florijnweg 6). Het debat start om 17.00 uur (inloop af 16.30 uur), einde 19.00 uur. Na afloop is er een netwerk met broodjes.

Het debat is een initiatief van de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek en de Gelderse Natuur en Milieufederatie.

Aanmeldingen kunnen worden gezonden aan info@knb-keramiek.nl. Een bevestiging wordt dan toegezonden.